x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Ultiem bod cao ziekenhuizen

Werknemers in de ziekenhuizen wachten al te lang op een akkoord en willen nu boter bij de vis. Nadat de werkgevers niet bereid bleken tot een loonbod dat in de buurt komt van de eisen die NU’91 en de andere vakbonden hebben gesteld, hebben we besloten zelf het initiatief te nemen.

Koopkrachtverbetering

NU’91 en de andere vakbonden willen een koopkrachtverbetering. Werkgevers komen niet verder dan een salarisverhoging van gemiddeld 2,5% per jaar voor een tweejarige cao. Wij willen een verhoging van de basis voor onregelmatigheidstoeslag (ORT) en twee uitloopperiodieken voor werknemers die al geruime tijd aan het eind van hun schaal zitten.

Verdere afspraken

Jacqueline den Engelsman, onderhandelaar NU'91: "Naast afspraken over geld, moeten er in deze cao een aantal afspraken komen die de roostering en flexibele inzet beter regelen voor werknemers. Daarnaast willen we de verslechteringen die de werkgevers door willen voeren, zoals afschaffing van de IZZ-bijdrage en de maximering van het persoonlijk levensfase budget (PLB), van tafel."

Ultiem bod

Werkgevers beraden zich nu. Wij verwachten van werkgevers dat zij ons op 3 juni laten weten akkoord te gaan met ons ultieme bod. Wij nodigen de (kader)leden uit om op 3 juni aan het eind van de middag met ons de balans op te maken.