x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Nieuwe cao Ziekenhuizen: eindelijk erkenning voor recht op achterstallige ORT

NU’91 en de andere bonden hebben een principeakkoord met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) bereikt over de cao Ziekenhuizen. 190.000 werknemers krijgen een loonsverhoging van ruim 4% structureel en €525 incidenteel. Ook is afgesproken dat de niet-uitgekeerde onregelmatigheidstoeslag over vakantie-uren in de jaren 2012, 2013 en 2014 alsnog wordt gecompenseerd. “De NVZ heeft 3 jaar lang het recht op betaling achterstallige ORT over verlof ontkend, door deze deal is er eindelijk erkenning van dit recht”; aldus Rolf de Wilde, cao-onderhandelaar NU’91.

Looptijd en Inkomen

De looptijd van de nieuwe cao is ruim 2 jaar tot april 2019.

Inkomen

De salarissen gaan per 1 juli omhoog met 1,75% en het jaar daarop met 2%, daarnaast is afgesproken dat de opbouw van de vakantie-uitkering vanaf juni 2017 wordt verhoogd met 0,33%. Naast deze structurele verhogingen ontvangen werknemers 3x een eenmalige uitkering: €200 euro per september 2017 en nogmaals per september 2018 en €125 per februari 2019.

Erkenning recht op achterstallige ORT

Over de onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens vakantie zijn nu ook goede afspraken gemaakt over het verleden. Er is een regeling afgesproken waardoor werknemers geen rechtszaken hoeven voeren, maar een tegemoetkoming krijgen. Deze tegemoetkoming krijgen betrokken werknemers over drie jaar uitbetaald.

Hoewel NU’91 van mening is dat dit een goede deal is, wil dat niet zeggen dat de 100 rechtzaken (die NU’91 namens individuele leden heeft aangespannen tegen ziekenhuiswerkgevers om betaling van achterstallige ORT af te dwingen) worden ingetrokken. De keuze is aan de betreffende leden, accepteren zij het cao-aanbod of wachten ze het oordeel van de rechter af.

2000 nieuwe banen

Het akkoord bevat ook een afspraak over generatiebeleid, gericht op duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers en kansen voor in- en doorstroom van jongere generaties. Op die manier willen we 2000 werknemers laten instromen in de sector. Afspraken worden per ziekenhuis uitgewerkt.

Mantelzorg

Voor de ziekenhuismedewerkers zijn afspraken gemaakt die ze de mogelijkheid bieden om werk- en zorgtaken beter op elkaar af te stemmen.

Leden

Het principeakkoord werd in de nacht van maandag 15 mei op dinsdag 16 mei bereikt. NU’91, CNV Zorg & Welzijn en FNV ondertekenden het akkoord en naar verwachting sluit ook FBZ zich hier bij aan. NU’91 legt het principeakkoord de komende weken aan de leden voor.