x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Landelijke staking medisch specialisten

Op dinsdag 21 juni 2016 organiseren de medisch specialisten in dienstverband en andere zorgprofessionals in algemene ziekenhuizen, revalidatie instellingen en andere leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een landelijke zondagsdienst.

NU’91 is geen partij in dit conflict. Het gaat om acties van medisch specialisten in dienstverband en overige zorgprofessionals zoals klinisch chemici, klinisch fysici en ziekenhuisapothekers als gevolg van een conflict dat is ontstaan met de NVZ. Deze acties hebben mogelijk gevolgen voor patiënten(zorg).

We gaan ervan uit dat werknemers die geen actie voeren geen nadelige consequenties ondervinden van deze actie. Mocht bijvoorbeeld besloten worden dat poliklinieken of andere afdelingen gesloten zullen worden, kan niet verlangd worden dat het ingeplande personeel een vrije dag voor eigen rekening opneemt. Medewerkers die niet betrokken zijn zullen, voor zover hun rooster dat aangeeft, beschikbaar zijn voor het uitvoeren van werkzaamheden binnen het ziekenhuis. Verplicht opnemen van een vrije dag kan dus niet aan de orde zijn. Wij adviseren onze leden geen ‘stakingswerkzaamheden’ over te nemen.

Voor vragen of advies kun je altijd bellen met het NU’91 Serviceloket. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur via 030-2964144