x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Extra informatie onderhandelingsresultaat

Onlangs hebben wij je een nieuwsbrief gestuurd met daarin informatie over het onderhandelingsresultaat van de cao-ziekenhuizen. Deze mail heeft al veel verduidelijking gegeven, maar van onze leden ontvingen wij nog enkele vragen. De meestgestelde vragen hebben wij voor jou samengevoegd en in deze mail beantwoord.

  1. Wat is het standpunt van NU’91 over de loondifferentiatie?
    Als NU’91 zijn we geen voorstander geweest van de loondifferentiatie. Onderscheid maken in collectieve arbeidsvoorwaarden maakt verschil tussen groepen en dat wil je liever niet. Echter, gezien het totaalpakket van arbeidsvoorwaarden dat we hebben kunnen afsluiten in dit onderhandelingsresultaat, was het voor ons voldoende om het voor te leggen aan onze leden en te horen wat zij ervan vinden.

2. Wat gebeurt er als de andere bonden niet akkoord gaan?
Het komt weleens voor dat niet alle bonden akkoord gaan. In dit geval zullen alleen de bonden tekenen waarvan de leden wel akkoord zijn gegaan. Als je niet tekent, betekent dit dat je als bond niet meer actief betrokken bent bij gesprekken in de toekomst. Pa na juli 2021 gaan weer nieuwe gesprekken plaatsvinden over de cao, waarbij je dan actief betrokken bent. De invloed is dan tot die tijd zeer beperkt. Het is voor ons daarom van belang dat wij leden goed informeren zodat zij een weloverwogen besluit kunnen nemen over het resultaat.

3. Komt er zo niet veel op het bord van de or te liggen?
Klopt, er komen inderdaad enkele onderwerpen voorbij die de werkgever met de or moet afstemmen. Als NU’91 zijn wij bereid om in gesprek te gaan met or’s om ze hierin te adviseren. Wat ons betreft helpen we elkaar.

4. Waarom is er gekozen voor ip-37?
Om uit de impasse te geraken en toch tot een cao te komen, zijn er diverse mogelijkheden besproken. Waar werkgevers eerst hadden ingezet op een lagere ip, vonden wij als NU’91 het niet meer dan terecht dat we zouden uitgaan van ip-40. Helaas heeft dit het niet gehaald en is het ip-37 geworden. Als het hoger geworden was, waren er waarschijnlijk andere onderwerpen lager geworden of eruit gehaald. Zoals bijvoorbeeld de ort. Alle andere punten waren voor ons ook van belang en daarom hebben we gekeken naar het totaalpakket.

5. Wat is de loonsverhoging voor 2019?
Over 2019 is er gekozen voor een eenmalige betaling. De looptijd is ingekort en de eerste loonstijging is hoger en gaat per 1 januari 2020 in. De verkorting van de looptijd en de hogere loonstijging per 1 januari 2020 maakt dat je een inhaalslag maakt over 2019.

Heb jij naar aanleiding van deze of voorgaande mails nog vragen? Neem dan contact op met het serviceloket van NU’91. Dit kan per mail via serviceloket@nu91.nl of telefonische via 030-2964144

Als lid van NU’91 horen wij graag jouw mening over dit onderhandelaarsresultaat. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 12 januari 2020. Jouw stem is belangrijk!