x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen
Geld verdienen of de menselijke maat in UMC’s

De nieuwe voorstellen van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische centra (NFU) geven geen uitzicht op een voorspoedig cao-resultaat voor 65.000 UMC medewerkers.

Er is nog geen enkel perspectief op concrete voorstellen van de NFU waarin ‘de menselijke maat' terug te vinden is. Wel verslechteringen op het terrein van het draaien van nachtdiensten voor werknemers van 57 jaar en ouder. Bij 60 jaar verliezen werknemers ook nog eens de toeslag. Loyaliteit wordt niet beloond. Het harde werken door UMC medewerkers zien wij niet in concrete verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden vertaald.

Hoe nu verder? De NFU eist dat de werknemersorganisaties verder doorpraten over de wijze waarop de werkgevers diensten voor oudere werknemers kunnen uitbreiden. Wij  hebben voorgesteld de discussie over duurzame inzetbaarheid  te voeren. Een discussie die moet leiden tot een goed generatiebeleid. Dat  lijkt echter onbespreekbaar voor de NFU.

Over andere voorstellen is nauwelijks gesproken. Op het dossier van ‘de menselijke maat’ is nauwelijks vooruitgang geboekt.